Onze Projecten

Doen wat je wilt en willen wat je doet
Een mooi fundament om met inspiratie en vervulling te leven en te werken.

We werken met duidelijke doelen en stimuleren welzijn, zingeving en zelfredzaamheid van onze buurtbewoners. De gelegenheid creëren talenten ontplooien en daarmee ook nieuwe vaardigheden ontwikkelen. In samenhang met elkaar biedt dit perspectief om op persoonlijke wijze vorm en inhoud te geven en daarmee hun netwerken en kansen op betaald werk te vergroten. En uiteraard is dit alles ook in het belang van en ten gunste van de kwaliteit van (samen) leven.

EdanZ Wijkbedrijf stimuleert en activeert buurtbewoners mee te doen en brengt mensen samen die anders misschien langs elkaar heen zouden leven.

Dit kan middels vrijwilligerswerk, een participatiebaan, een stageplek dan wel samen met EdanZ HerstelAcademie een traject te volgen ten behoeve van het versterken van bovenvermelde doelen.

De projecten die wij hiervoor aanbieden zijn o.a. participeren in welke vorm dan ook, in de keuken, in de bediening, het naaiatelier, de fietsreparatie, PC hulp en reparatie, als host bij Centrum EdanZ, in de tuin, in het klusteam etc.

Sociaal Restaurant

Een sociaal restaurant in de vorm van een brasserie of bistro met een kleine kaart. Bezoekers kunnen van 12.00 uur t/m 20.00 een dagmenu bestellen, of dan wel een soepje met wat erbij. Het concept internationale lunch willen we zeker aanhouden waarbij mensen met een participatiebaan  koken voor bewoners uit de buurt om ze met elkaar in contact te brengen en zo het netwerk in de wijk te versterken tussen buurtbewoners onderling. Bewoners en bezoekers kunnen voor een betaalbaar bedrag een volwaardige maaltijd nuttigen en elkaar ontmoeten. Ook wordt onderzocht of we de mensen met een participatiebaan kunnen faciliteren om cateringactiviteiten aan te bieden voor bedrijven of particulieren in de omgeving. Hier willen we ook de mogelijkheden van samenwerking/uitwisseling met het Floreshuis verder onderzoeken.

Computer repair bij Edanz

Computer Reparatie

Wij dragen de zorg om de problemen van uw pc of laptop op te lossen, alsmede eventuele windows problemen.  Mocht er iets zijn wat vervangen moet worden, dan maken wij hier samen met u duidelijke afspraken over. U zult dus nooit tegen verrassende kosten aanlopen.

Onze technici bieden alle diensten aan die u nodig heeft met een toewijding aan kwaliteit en efficiëntie. Wanneer u deze service afneemt, zullen wij onze uiterste best doen u naar tevredenheid te helpen.
Edanz Wijkbedrijf zet zich in om uw leven gemakkelijker te maken met handige en uitgebreide ondersteuning wanneer u dit het meest nodig heeft. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over deze service en alles wat we te bieden hebben.

Atelier

Een ontspannen plek om anderen te ontmoeten, workshops te volgen en op een creatieve manier je talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.
De activiteiten variëren van schilderen, tekenen, naaien, reparaties e.d.

Ter ondersteuning van sociaal kwetsbare wijkbewoners om ritme en structuur aan te brengen in hun dagelijkse leven.
Gericht op dagbesteding en mensen met een participatiebaan. 

Taal Café

Wekelijks taalcursussen aanbieden voor statushouders. Vaak is de Nederlandse taal een belemmering voor de ontwikkeling van statushouders. Om deze groep te ondersteunen in hun ontwikkeling is er de mogelijkheid geboden om wekelijks deel te nemen aan een taalgroep. In de taalgroep wordt spelenderwijs met de Nederlandse taal geoefend. De taalgroep is bedoeld ter aanvulling op de Nederlandse les die statushouders van de gemeente ontvangen.

 

Fietsreparatie

De werkplaats waar iedereen terechtkan voor de meest gangbare reparaties voor een passende vergoeding. De reparaties worden uitgevoerd door een technisch deskundige team. De werkplaats is uitermate geschikt om werkervaring op te doen en draagt bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Naast reparaties worden er ook 2e hands fietsen verkocht voor jong en oud.